Kemi,Tuurneå och Svärige...ja stoppade hääräde uuleoborigi.

 

Moikkaamaan sukulaisia tuonne,tänne ja sinne. Oikiasti se oli silleen vaan tekosyy, ku halusin käydä Ikeassa.Muttenhan minä voi tunnustaa siellä käyväni,ainakaan huonekaluja katsomassa….Tosin en kyllä mahtas sieltä kovin hevillä niitä ostella.Sen verran olen oppinut noiden laminaatti/lastulevy tuotteiden kestävyydestä, ettei kovin hevillä iske niitä enää hankkia.Tai sitten en vaan osaa kohdella niitä oikein…ja puupään pitäs osata ite tehä.Olen sitten iliman ja istun lentävällä matolla.

 

Napattiin Ulpu kyytiin Kemistä, jotta Anssi ja Emmi sais viettää laatuaikaa.Pysähyttiin sitten väärään paikkaan oikiaan aikaan. Siellä oli mahottomasti koiria, ainakin 150 kpl...vai siirretäänkö sitä pilkkua tuossakin, jotta saadaan todellinen osallistujien lukumäärä. niinku euroissa siirretään, vaikkasta se kruunuissa kuullostaa niin komialta eli niitä olikin siis 1500kpl  ja mätsäri just alakamassa. Ei muutaku pojat kilipaileen mukkaan ku mukana olivat ja salakuljettiin ne rajan yli...

 

Hoisin tosi hienosti ilimottautumisen. Vähän tietenki sillä kirjurilla mahto käyä vasempaan silimään ja oikiaan korvaan…mutta hyvin se ymmärsi minun huitomiset.Sitä en tiiä miksi ne vartijat tuli siihen paikalle ja kalisutteli käsirautoja.Ehkä se oli sen tappavan-aseen syy , kun yritin pistää sillä hakaneulalla takana olijaa...viittoessani tackar ja pokkar sanoja.

 

Eikai siinä mittään…Velttolainen kävi raahaamassa minua ympäri kehhää ja kompastelun jäläkeen saatiin sininen nauha.Sen verran ymmärsin tuomarin puhheesta, että olin ollu tosi reipas ja hypelly hyvin tuota ruutuhyppelyä..Nooh, minähän olenkin niin lapsellinen, että joka päivä sitä harjoittelen. Sano se Veltolle, että se sympatiseeraa sitä. Tosin se oli kuulemma välillä puhunu suomea, mutta kun minua jännitti niiiiiiiiiiiiiin kamalasti, niin käänsin vahingossa sen svärjeksi…  Tykkäs se Veltosta :) mää vaan olin huono.

 

Vättyläinen esitti Ulpun tosi hienosti ja ne sai sitten punaisen nauhan. Vätys kuulemma osas poseerata hyvin ja näyttää kaikille, että kattokaapa kun minä kruisaan nyt. Ei muuten ollu häntä koko ajan ylhäällä...yhesti se vain imitoi eellä kulkenutta pohjanpystykorvaa paremmin kuin se pohjis itse.

 

Eiks se mene kuitenkin niinku niin, että kun me mentiin Velton kanssa sitten sinisten saaneiden kanssa ekana kehhään.Niin oltiin niinku parempi kun nuo punaisten saaneet, ku me kuiten saatiin ekana palkintokin ennen niitä. Velttolainen oli sinisten saaneiden kakkonen, ja sai komian punaisen repun…

 

Sitten meni nuo huonommat meijän jäläkeen. Vätys oli sitten punaisten ykkönen, ja nekin sai lohdutukseksi punaisen repun. Pääsivät sitten johonki lohdutuskisaan :)  Oli hauskan näköistä, kun talloustikas ja lypsyjakkara sitten lopuksi kiersivät kahestaan sitä rinkulaa ympäri. Tanskandoggi oli sitten ykkönen ja Vättyläinen reippaasti pujotteli sen koipien välistä kakkoseksi.Saaden kamalan ison 15kg ruokasäkin mulle.

 

Niinjoo, siellä repussa oli joku ruotsinkielinen koirakirja…ja nyt ossaan muuten sanoa ruotsiksi Welsh corgi cardigan…Det äär Veltto.Iliman huitomatta käsillä, ku minähän olen niin kova selittämään aina kaikkea.

 

Kiitos Ulpu seurasta, tosin me unohtettiin sitten käyä siellä Iiiikkeassa. Voihan sitä vaikka katsoa Ikea uutisia, ja mielikuvitella kävelevänsä siinä ihmislaumassa.

 

Pysähdyttiin katsomaan sitten kotimaan puolella Kerttulaista ja sen laumaa. Onhan se niin Velton näköinen (raukkaparka) paitsi onhan se ”tyttömäisesti” muodokkaampi. Luonne mahtaa korvata sitten isänsä ulkonäön :)  ja mitä kuunteli tyttäjen selostusta Kertun kanssa touhuamisesta, niin ei varmasti vois olla parempaa kakaraa varastamaan hanskoja ja kaatamaan lumiukkoja   Aivan loistava porukka kasvattamaan energinen cardigan...tai sitten Kerttu on kietonut kaikki tassunsa ympärille :) ja ne ei huomaakkaan itse juoksevansa ja Kertun katsellessa vierestä.

 

…Velttolainen näyttää pieneltä mieheltä nuorison rinnalla, Kertulla on kyllä  pisempi kieli kuin Gene Simmonsilla ja muodokas talavikroppa ja Vättyläinen, noooh… on ihan omissa maailmoissaan…

 

 

kiitos Virpille kuvasta...ehkä ne peeäs kuvat voi jättää sinne playdoggiin :)

 

Tuli tienattua mahtava flunssa ja kuume maalikylillä.Niin sitä käy kun poistuu pihapiiristä..Toivottavasti kenneenkään ei tarttunu huitsin tyhymyys ja kaikilla taas rauha maassa.No, me ollaan mitä ollaan ja jos ei kelepaa…niin lähetettään vaikka joku kiva tajuton nalle.

 

Eipä sen puoleen…eipä me ois ens viikolla pystytty lähteenkään mihinkään, vaan ei ois kyllä varaa pärskiäkkään.

 

 

Heipat teille ja sinne minne lie.