Se on ilimaston lämpeneminen ollu pelastus tämän hetken talavelle.Eikö se ole ihan selevää…jos sitä ei olis, niin nythän saattas olla pakkasta keviästi yli 60 astetta.Sillon joutus jo täällä pohojosessakin laittamaan pipon kunnolla päähän ja takin ylimmän napinki kiinni.Ja ehkä jos ois enemmän pakkasta, niin ossais pitää hanskoistakin parempaa huolta.Just ostin uuet fleecehanskat tota reissua varten.Hiton hyvin lämmittää siellä jossain, vaan kostan niille :) Enkä osta uusia, pysyväthän paremmin hukassa.

 

Huitsin pakkasennästyskin tuli viikonloppuna

 

 

 

 

Ennää 10 päivää

 

Reissua varten on hankittu, tosin lainaan vaan talavi makuupussi, pakkaskestävyys -35 Ois ollu pikkasen kallis ostaa nyt, ehkä sitten kesän alakaessa halapenee …Luulen, että pojat ainakin tarkenee nukkua siinä. Mun kohtalo taitaa olla nukkua siellä lattialla. Vaan jäätyneenähän pärjää hyvin.Minulle silleen sama, kuhan nuo kaks pyssyy lämpimänä.

 

Kaivoin syssyn jäljeltä sen kasviskuivurin, ja nyt tosiaan olen kokkeillu kuivailla kaikenlaista…Omenat on aivan huippuja…banaanien makua en suostu kuvaileen…eivät ole minun juttu.Jos joku tietää kuinka palijon ”tykkään” maksalaatikosta ja pinaattikeitosta, voisin jopa syyä kumpaakin yhtä aikaa ja se on muuten paljon se. Nyt siellä on päärynöitä ja omenia..Joo,o..saishan nuo kaupastakin ja varmaan halavemmallakin, mutta olen aina tykänny värkätä kaikenlaista.Ja Itsetehythän maistuu sitten aina parhaimmilta, kun niitä saa sitten syyä revontulten loistossa :) Muutenkin tässä saa ruveta miettimään ihan tosissaan mitäkä sitä ottas mukaan.Ja se, että mitään semmosta ei voi ottaa mukaan, joka voi mennä huonoksi kun se jäätyy, eikä vaaji pitkiä valamistusaikoja. Ruokahan tehhään joko avotulella ulokona tai pienellä retkikeittimellä sisällä, jos sattuu ilimat olleen huonot.Vaan eihän ne ole..eiei :)  ja jos on niin sitten voivoi….Eiköhä sitä jotain keksi. Vanhenen ainakin sillo lähtöpäivänä, jos vaikka sitten viisastusin loppureissun aikana.

 

Niinja joo...Ei kukaan haluais muuttaa meijän reissun ajaksi älyttömän viksun kissanpenikan kanssa huitsiin aurinkolomalle tai ottaa sitä tekemään reikiä, jossa on vessapaperia...oon vähän pulassa.Tai sitten hämmää sitä ja lähtee ovesta ulos sanomatta hei...se on maalta, niin ei se tajua...Jää onnellisena kattomaan ikkunasta.

 

 

Vaikka ollukki pakkasia, niin ollaan poikien kanssa haahuiltu siellä sun täällä.Perjantai-päivä oli aivan mahottoman komia. Aamusta asti kulettiin ensin tossa lähimettissä, käytiin kotona täydentämässä reppu uuestaan ja jatkettiin matkaa. Tosin tuli pikkasen käveltyä liian pitkälle..yhen mutkan verran liian utelias oli ja alako tulleen kylymä, jopa pojillakin. Nuotio saatiin kyllä ährättyä, ja keitettyä todella erittäin pikakahavit maitojääpalojen kera. Mitäpä me muuta...nautitaan luonnosta, joka on lainassa. On niitä pirun palijon huonompiakin harrastuksia.Jos on 25v harrastanu kilipailua urheilussa, niin kyllä ne asiat on tulleet tutuksi, eikä todella ole tarvis pistää paremmaksi missään asiassa.

 

Kyllä se just ja just pysy tuossa, kun ei hengittäny yhtään

 

 

Ja kyllähä se lähtiessä nuotio reippaasti ja tyhymä sai hetken sitä tuijottaa, tosin turhaan ku jalat oli jo menossa parin kilsan päässä..myönnän, eka kertaa jäätysi varpaat.Sitä en kyllä, että omistasin pyromaanisia piirteitä, mutta se joka retkuilee...tietää sen tunteen istuskella nuotion ääressä metsässä. Se on hieno :)

 

 

Vätys jaksaa olla yhtä iloinen aina teki sen kanssa mitä tahansa...no, joskus se ilo peittää sen älyn ja keskittymisen, vaan ei se haittaa.

 

 

Kyllä se tämäkin vähäsen hymmyili...Veltto on vaan veltto :)

 

 

 

Lauantaina käytiin katsomassa porukalla mahottoman upiaa Oulun nallikariin tehtyä lumilinna leikkipuistoa…Nooh, olihan se…mielenkiintonen ;)  ja maisemat mereltä päin Ouluun kamalan komiat savuineen päivineen.Kyllä minä kuiten ennemmi asun täällä Huitsissa, vaikka on syrjässä sivistyksessä, mutta on muuten paljon lähempänä sitä oikiaa Oulun keskustaa kuin noilla, jotka asuu ns. kaupungissa…Niinhkerta...Vaikka kuin tyhmäksi sanositte, niin on täällä se vappaus niin erilainen kuin kaupungissa...siksi viihyn.

 

Eurolla sinne ja eurolla tänne...paljokohan makso persmäki tai ryömiä lumitunnelissa

 

 

Ja sitäpaitsi...Kattokaa nyt ohan täälläki ruuhkaa...Arkalan Kärppien kokoontumisajot tai sitten ilimasta juomaa jaossa....tai ne ruuhkat vissiin tais kuulua yhen firman juhuliin, mihin piti jonku ottaa pohojiakin kun oli sinne menossa :D

 

 

Ja ennemin sitä telkkariaki...kattelen tämmöstä tuolta taivaalta...tosin nyt pikkasen pittää antaa periksi, ku Suomi ottaa ölympiakultaa miesten jääkiekossa ja jos ei suomi niin sitten nro 68 ja Tsekki...muuten o ihan sama :)

 

 

 

Tännään ollu totaalinen lepopäivä ja eipä nuo pojatkaan onneksi ole hirveästi halunneet mennä ulos…välillähän pitää myrskytä auringon jäläkeen ja ollaan sitten vaan kateltu lentäviä poroja ja valakosia lakanoita. Kohta muuten tehnyt sen käsityöihmeenki loppuun ja huomenna varmaan pitää lähteä varaamaan sille pankista tallelokero.Ohan se semmonen saavutus :) Ei maar ei minusta saa lanka ja neula käyttäjää.Oon ennemmin se puupää ja veistän niitä pärreitä…Pirtana vaan ku myöhästyin siltä yheltä kurssilta…Sinne oisin halunnu mennä, vaan ehkä sitä oppii yksinki kantapää opistossa. Jos minä muutaman saan tehtyä, ja niistä tullee semmosetku oon suunnitellu, niin sitten perun lupaukseni ja ne on sitten pakko ottaa vastaan :)  mutta ei saa hukata, tai ainen minulle kertoa.

 

Mutta hyvvää alakavaa viikkoa jokkaiselle yhessä ja kahessa, ja vielä erikseen…Aurinko paistaa jossakin :)

 

Nightwish ja Lapland   joojoo oon taivaanrannanmaalari :) tuskin muuksi muutun, vaikka kuin ajattelisin ja mitäpä se haittaa...pakkoko kaikkien olla samanlaisia.