Editin editti: tulipahan opittua vielä se, että selaimillakin on eroa...Niih kerta... kaikki muut näyttävät sivut ok...paitsi Exploreri ei toimi tämän vuoden päivityksille oikein,jos siis mahdollista käytä muuta selainta kiitos :)

Edit: Tämä on kolomas kerta :) ja minä olen oppinut paljon uutta tästä kopioimisen ja liittämisen salaisuuksista.Josko minä nyt ihan ite pärjäisin vähän aikaa :D

Kiitos taas kerran Jossulle..toivottavasti jaksat vielä kestää mun tyhymyyttä :P

ja Vuodatuksen Tuomakselle avusta!

Jonnekkin ne kolme kirjoitusta hävisi.Tuskin kuitenkaan kukaan mitään suurta kirjoitusklassikkoa niissä menetti.

Perjantaina Tupoksessa.

Pakkasraja alittui just ja just kun mentiin Velton kanssa treeneihin.Aluksi näytti siltä, että oltaisiin saatu privaattitreenit.Onneksi sinne tuli sitten kaksi muutakin koirakkoa, joten mullakin oli omat kartturit joita pystyin sitten salaa vakoileen ;) julkisestihan en sitä tunnusta :D

 

Tehtiin pikku ratapätkiä, joista sitten loppujen lopuksi koostui 21 esteen rata kokonaisuus.Pari pätkää oli taas mulle sitä ”tee kaikki yhtä aikaa” ohjaa koiran puoleisella kädellä,käänny,kerro Veltolle mihin mennään,vaiha käsi…aivan liian monta liikkuuvaa osaa.Onneksi tuo ukko on loistava ja osaa ajatella munkin puolesta. Toki mullakin tulee niitä onnistumisia :) emmää ihan onneton ole. Keinun kautta piti ohjata renkaalle,siitä hyppy ja ohjaus putkeen.Tein kuulemma komean hartia tjsp. ohjauksen putkeen.Todellisuudessa taisin vaan horjahtaa. Olihan siellä taas valssinpätkäki :) Hitto kun mulla ei ole sitä karttapiirros ohjelmaa,niin en voi sitä piirtää ja lukemalla tätä mun asiantuntevaa selostusta, jokainen kyllä ohjaa itsensä ovesta ulos ja pihalle.Mutta saattepan nauttia raittiista ulkoilmasta! Hypyn kautta ohjattiin kahden vierekkäisen hypyn luo,josta koira piti ohjata hypyn jälkeen sille toiselle hypylle samaan suuntaan mistä hyppy oli tehty.Itse piti siinä aitasiivekkeen vieressä tehdä ”postimerkin” kokoisella alueella valssi ja kääntää koira menemään takaisin hypyn suuntaan olevaan putkeen. Jumankekka meikä pyörähti siinä ku balleriina ( baletissa ”kuoleva Joutsen) mutta kaikki meni ihan oikeesti tosi hyvin ja Veltto teki hienoa työtä..jatkaen putkesta hypylle ja siitä taas putkeen…

Lopuksi harjoiteltiin pujoon menoja eri suunnista. Mutkaputkesta sain vietyä Veltot tosi hienosti sille vastakkaiselle puolelle pujoa ja jätkä sujahti sinne ku ammattilainen nollan pujotellen :)

Ainoa mikä tuottaa minulle hankaluuksia (vanahuus tullee) 8-10 kepin jälkeen mulle tullee happivajaus ja pakko se on vetää henkeä,ja silloin saan vedettyä Veltolle yhen tyhjän välin.Suoraan pujoon meno meni myös hyvin. Vielä on muutama harkkakerta ennen loppukuuta ;)

Lauantaina Vätys oli sitten Isojen poikien kehässä

Aamulla herättiin ennen kuin oltiin edes keretty nukahtaa.Pojat olivat vähän ihmeissään.Pihalla käytiin pissalla…siis pojat!Minä edelleen näin talviaikaan käyn sisällä.Katsellaan sitten kesällä,kun se kuulemma karkoittaa käärmeet pihalla. Juu ja en toivota tervetulleeksi K***iin pitkin nurkkia kuitenkaan.Excelin kävelysauva on vielä kondiksessa.

Kauheella kiirellä oltiin takaisin menossa jatkamaan unia.Eipä auttanut,kyytiin ja menoks.

Veltto meni ”mummulaan” pitämään seuraa kahdelle kasikymppiselle.Ei ollu kuulemma varta vasten keitetty riisipuuro voisilmällä maistunut.Oltiin sitten aukaistu nakkipaketti. Joopa joo :)

Kajaaniin oli ilmoitettu 26 cardia.Junnuluokassa oli Viski,Velton poika,Joku Ketränoron junnu ja 9kk ikäinen Vätys.Vätys sai ainokaisena ERIn,Viskin saadessa H: ja kolmas junnu sai vissiin EH:n.

Tuomari Anneli Sutelalla oli seurassaan harjoittelija.Näin ollen arvosteluun käytettiin aikaa ja käytiin koirat perusteellisesti läpi.Mikä oli hyvä…Koska eikö se ole mukavampi saada kuulla perusteellinen arvostelu kuin saada joltain Sergei PaniskiJosSaiskiNikolaiKopeloilta ”ERINHyvä” arvostelu....jossa on liipalaabadaabaa.Eiköhän se ole vaan itsensä pettämistä.

Katrille Suuri Kiitos Vätyksen handlaamisesta.Minä en ois sitä osannut.Voin kyllä harkata poikien kanssa…mutta tuloksen tai esittämisen tullen olen kyllä onneton.Pikku-ukko oli tosi hienosti kehässä, ja jaksoi seistä hienosti pitkän ajan.Vasta Valiouroksissa tuli seuraava ERI ja vastakkain olivat sitten kehiä jo kiertänyt kokenut 5vuoden ikäinen Blacksoleran Aragorn Arathon ja 9kk ikäinen Vätys.Hienosti pikku Vätys oli kehässä vanhempaansa vastaan, tullen PU2:ksi ja saaden Sertin ja ollen VSP junnu.

Vätyksen arvostelu:

Erinomainen tyyppi,erittäin hyvä pää,ilme ja korvat.Hyvä purenta.Kaunis kaula ja ylälinja.Riittävän viisto? lapa,joskin olkavarsi voisi olla vieläkin pidempi.Sopiva luusto ja erinomainen takaosa.Hyvä häntä,jota saisi kantaa alempana.Hyvä karva.Liikkuu hyvin.Rintalasta saisi olla pidempi.

*minun rakas kakara*

…josta olen Jokirannan kasvistädille ikuisesti kiitollinen :)jos mää oisin kauheen rikas niin lähettäsin sullekki lyijytäytekynän,mutta ku se ainoa menee Katrille.Niin soppiiko jos vaan oon kiitollinen :)

 

Siskolikka Katti oli sitten Junnuissa ja pisti vanhemmilleen komeasti kuonoon.Vieden sitten loppujen lopuksi tuliaisia Jokirannan tassukansalle autolastillisen.Katti oli PN1,ROP sekä ROP junnu.Eipä siskolikka vielä tähän lopettanut :) 60 ROPjunnun joukossa Katti oli BIS4 junnu ja uskomattoman hienosti ryhmäkehässä esiintyen RYP2…siinä on kyllä hieno tyttö. ME Velton kanssa tiietään se hyvin…Katin ällötävän söpö pikkuveli asuu meillä :D

Kuulemma näitä meidän nuorisoa…Viskiä,Vätystä,Kattia oltiin käyty kehumassa…kuinka ne isosta hälystä huolimatta olivat olleet kuin kotonaan.Reippaita kakaroita kaikki tyynni…niinhän se on kun saa monenlaisia elämän kokemuksia, niin ei olla sitten aivan paniikissa vaikka tulisi minkälainen tilanne tahansa eteen.Eikä sillonkaan pissitä alle,vaan reippaasti tutkaillaan mitä on eessä.

Onnea Jossu ja Jenni! joka tosin taisi olla tuliaisestaan vielä enemmän onnellisempi kuin äitin ja Katin menestyksestä.

Reissu kesti arvioitua pitempään…Veltto iskälle meinas tulla pitkän pitkä päivä.Kiitoksia Annelle ja muulle poppoolle, kun kävitte isikoiran hakemassa teille ulkoilemaan.Ei olis tohtinut antaa lupaa noille vanhuksille käyttää Velttoa pihalla.Koskaan ku ei tiedä mitä olis tapahtunut. Vaikka Veltto kulkeekin siellä mummun perässä ku perskärpänen :) niin ei kuitenkaan ihan niin luotettava ole.

Kiitos myös Päiville kuskeilusta ja matkaseurasta.Olis ollu turkasen raskas reissu yksin ajella.

peeässää: Kuhan jostain keksin sen pienen pienen lyhdyn,niin otan tuosta meidän pikku lyhdyn kantajasta kuvan..se on siihen iloisesti liikkuvaan,hieman liian kaarella välillä olevaan häntään tosi hyvä.Se on vaan niin jumalattoman iloinen pikku-ukko...häntä heiluu aina iloisesti.

Sunnuntain maneesitreenit…

Kun lähtee liian myöhään niin ei ehdi ajoissa.Ja siksi sallittakoon pieni,hyvin pieni kettuilu Veltolta…joku oli jossain ihan muussa ajassa kuin oikeassa.Alku meina mennä treeneissä ihan höpöksi.Ja taas siihen ohjattuun ratapätkään oli piilotettu kaks valssia (musta tuntuu,että mut opetetaan ihan väkisin valssaan)…joista toista en kerenny millään tehä…tein sitten kuulemma komean sylkkärin sen sijaan :) Veltto jatkoi sitten kettuilua, joten vein sen rauhoittuun maneesin reunalle ja keräämään ajatuksia siitä,että jos ei sovi…niin sitten katellaan kun muut treenaa. Vätys oli mukana ja leikin sitten sen kanssa damilla…joopa joo,ehkä sen kanssa ruvetaan tekeen ensin makupalan kanssa.Se oli kuin kenguru. Kokeilin sitten ihan extempore Puomia ja siitä putkeen.Puomilla tuli kontakti…ei ihan sellanen "kaks kakkonen" ku mitä Katti sisko oli aikasemmin tehny.Pojat tekkeeki juoksukontaktin ku niitten pittää pitää kiirempää ku tyttöjen kun pojat on hittaampia.

Putkeen ei menty suoraan…varmaan sillä oli muistissa se,että siellä on se ”karsee” sisko, joka Kajaanin agilityleirillä..Vätyksen ja Katin ollessa huimat 7vkoa…runtas putken pohjaan kiinni ja tuumas ”että se on muuten MINÄ joka meen ensin”

Tutkittiin sitten yhdessä putki ja Kattia ei näkynyt velipoikaa runnomassa, joten sitten mentiin komeasti ja monesti :) yhen kerran tosin käännyttiin putkesta poies ja tultiin perässä…minä yritin sanoa,että ”eiku Putkeen”…niin mitäs tekee Vätys…hyppää putken päälle ja kävelee sen ulkopuolella..en voinu muutaku nauraa ja yhellä lähti häntä pyöriin ku rupeli "ai mää olin siis ihana"…no,me ollaan maalta :)

Oikein ihanan sateista alkavaa viikkoa teille kaikille :P

niin ja huomaatteko osaan aika jouhevasti viljellä jo agilitysanastoa :D :D :D

 

viimeinen editti: jos joku huomaa,että täällä ei tapahdu mitään niin puikatkaa viestiä...kun en itse käytä muuta kuin mozillaa...niin en sitten tiedä jos sivuilla on jotain häikkää :) takkar ja pokkar